Sunday, April 15, 2007

La Nisipurile de Aur, romanii se cazeaza la cinci stele sau cu 12 euro la particulari

Urmatoarea noastra oprire - Nisipurile de Aur. Statiune cu pretentii. Cu multe posibilitati de distractie, cu plaja aranjata ca la carte. Frumos.

Si multe masini inmatriculate cu numere de Romania! Bucuresti, Calarasi, Brasov... La hotelul „Admiral”, de cinci stele, camera dubla este 95 de euro de persoana, pe trei zile - suna una dintre ofertele pe care le-am aflat inca din Romania.

Insa, de la receptia hotelului ni se confirma ce deja constatasem din parcare (unde nu lipseau masinile, pricopsite ce-i drept, inmatriculate in Romania): „Sunt romani. In proportie de 10%, 5% sau 15%, depinde de saptamana, avem turisti romani”, ni se spune in engleza. Procentele nu sunt mici, avand in vedere ca este totusi un hotel de cinci stele.

Apoi, tot romanul a invatat, din pacate, ca la bulgari, la particulari, e ieftin ca... braga. Iar posibilitati sunt destule. Vilele si casele construite langa sau in statiunile bulgaresti isi asteapta clientii. Preturile sunt modice: 12 euro pentru doua persoane, pe noapte sau... 10 leva de persoana (in jur de 5 euro).

Sau, daca turistul e mai cu pretentii si vrea aer conditionat, tv, cablu, ba chiar piscina, costa 20 de euro pe noapte camera sau ceva mai mult, depinde de cat de bine arata pensiunea sau vila in cauza.

No comments: